HTML

Brussels

Hm. Nem akartam még egy blogot. De ha újra hátunkra vettük a családunkat és eljöttünk Brüsszelbe, ez a város is megérdemel egy kis törődést. És persze a mi életünknek egy darabkája lesz ez a három hónap.

Friss topikok

2010.06.08. 19:53 ancs

A mélyben

Már már majdnem elhitettem veled kedves olvasó, hogy csak akkor érdemes Brüsszelbe jönnöd, ha nyugdíjas vagy és a járáshoz is botra van szükséged. Nos, hadd adjak egy csipetnyi izgalmat. A brüsszeliek maguk is kétarcúak, egyszerre szeretik a steril életvitelt, a kényelmet. Ám éppen ezt kérdőjelezik meg lépten-nyomon. Ha a házaikat nézzük, óriási luxus terekben laknak. Általában az egyhálószobás lakások 60-73m2-esek. Amint kéthálószobás egy lakás, már a 100m2-t érik. Viszont oly mértékben kreatívak a lakástervezésben, hogy nem lehet beleunni a burzsoá élet sterilitásába. De ilyen értelemben kettős az életvitel itt és hétvégére a buli és a fesztiválok helyszíne is Brüsszel. Így a 20 km-es Brüsszel futásra kitódul a fél város. Van itt Zinneke fesztivál, jazz-marathon, éjszakai koncertek a botanique-ban. Minden hétvégére adnak az ittlakóknak elfoglaltságot. Ez a város mélyen nem alszik, hanem lüktet és izzik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://brussels.blog.hu/api/trackback/id/tr312067171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása