HTML

Brussels

Hm. Nem akartam még egy blogot. De ha újra hátunkra vettük a családunkat és eljöttünk Brüsszelbe, ez a város is megérdemel egy kis törődést. És persze a mi életünknek egy darabkája lesz ez a három hónap.

Friss topikok

2010.06.08. 19:26 ancs

Elcsituló szerelem

Az utikönyvek szerint Brüsszel nem az a város, akibe az első látásra beleszeretünk. Itt nem szerelemről és lángolásról van szó. Ez a város életteret ad. Tágas és zöld, lépten nyomon parkokat talál az óvatlan kóborló. Jó itt élni, mondják ezt az itt lakó magyarok is. Az élhetőséget talán éppen a méretei biztosítják. Brüsszel, bármennyire is meglepő, kisváros. 15 percre lakunk metróval a központtól és ez már igazán külvárosnak számít. Itt már családi házak vannak, amit egészen másképpen kell elképzelni mint Magyarországon. full frontos házak, kert a hátsó részen, egységesebbek, valahogyan az angol mintára, de annál kötetlenebb. A holland középút szerint. Közelünkben négy nagyobb park van, játszóterekkel, sőt önálló kisállatkerttel, ami ingyenesen látogatható a babáknak és egyéb állatkínzóknak. A közlekedés is családbarát., minden metromegállóban mozgólépcső, vagy lift. És ami még szokatlanabb Párizs után: nincs tömeg. Lényegében sem autóforgalom, sem gyalogos tömegforgalom nincs. Megintcsak az az érzésem: elférünk. Sőt, a parkban még egyedül is tudok lenni, akár egy órán át sem jár arra senki.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://brussels.blog.hu/api/trackback/id/tr442067100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása